Tineret in actiune

Data de 24 februarie reprezinta pentru romani sarbatoarea Dragobetelui. Cu aceasta ocazie, la Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu va avea loc o noua întalnire între tinerii de la Centrul de Reeducare Minori Gaesti si voluntarii Grupului Informal din Targoviste constituit din voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Targoviste. Activitatea este denumita De Dragobete, Respecta, Iubeste, Traieste si va cuprinde un concurs cu tema Cel mai frumos cuplu si alte activitati cultural – educative.

Va invitam pe aceasta cale sa fiti alaturi de noi ! Distractia este garantata !

Participanti:

-10 tineri din cadrul Centrului de Reeducare Minori Gaesti

- voluntarii Grupului Informal

- Andrada Ionita, instructor de proiect

- Vladut Andreescu, manager Europe Direct Targoviste

Programul activitatilor:

Joi, 24 februarie 2011

13,30 - sosire la Biblioteca Judeteana Targoviste

14,00 – 14,30 – warm-up/introducere

14,30- 15,00 – prezentare cupluri celebre

15,00- 15,30 - concurs

15,30- 16,00 – ziua îndragostitilor în lume

16,00- 16,30 - concurs

16,30- 17,00 – premierea concurentilor

17,00- 17,30 – concluzii/feed-back

17,30 – plecare spre Gaesti

======================================================
DATA SI ORA: 25 septembrie 2010,orele 09.00 – 15.00
DENUMIRE EVENIMENT: Campania „LET’S DO IT! IN ROMANIA”
TIPUL SI NUMARUL EVENIMENTULUI: „Curatenie in toata tara, intr-o singura zi”, activitatea nr.10
LOCUL DE DESFASURARE: zonele afectate din comuna Gura Ocnitei
NUMAR PARTICIPANTI: 220 persoane;
MATERIALE DISTRIBUITE: afise, alte materiale cum ar fi: saci, sfoara, manusi etc.
GRUPUL TINTA: - direct 8000 de cetateni ai comunei Gura Ocnitei, elevi, cadre didactice ?i publicul larg.;
MESAJE DE COMUNICARE: „Curatenie in comuna noastra!”
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: Campania „Curatenie intr-o singura zi – Let’s do it!’ s-a desfasurat cu succes si in comuna Gura Ocnitei. Peste 200 de voluntari – elevi, cadre didactice, salariati din cadrul Primariei, Consiliul Local, Biblioteca Comunala si cei care beneficiaza de Legea 416 – au muncit sambata 25 septembrie 2010 pentru ecologizarea comunei. S-au umplut peste 300 saci cu gunoaie. Let’s do it! Vrea ca populatia sa inteleaga ca trebuie sa avem grija de natura. Le multumim tuturor pentru sprijinul acordat si speram ca in continuare sa intelegem ca trebuie sa mentinem curatenia in comuna noastra si nu numai.


===================================
DATA SI ORA: 16 septembrie, ora 14.00
DENUMIRE EVENIMENT: Ora de informare europeana ” Tineret in actiune . Initiative ale tinerilor – Voluntari in lupta impotriva excluziunii sociale”
TIPUL EVENIMENTULUI: sesiune de informare
MODULUL: 1, activitatea 52
LOCUL DE DESFASURARE: Centrul de Reeducare Minori Gaesti, judetul Dambovita
NUMAR PARTICIPANTI: 41 de persoane, voluntari EUROPE DIRECT si tineri din centrul de reeducare.
MATERIALE DISTRIBUITE: brosuri, pliante. DVD-uri cu filme de scut metraj pe teme referitoare la protectia mediului , brosura si DVD-ul ”Europa de acasa : istorie si traditii pe Valea Ialomitei”, DVD-ul Targoviste oras european, carti, etc.
GRUPUL TINTA: tineri din centrul de reeducare si cadre
MESAJE DE COMUNICARE: Fii Tanar in Actiune !
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: Nu va ingrijorati. Nimeni din echipa Europe Direct Targoviste nu are probleme cu legea sau de orice alta natura. Dimpotriva, un grup de voluntari a fost angrenat intr-un nou proiect cu finantare europeana . Aproximativ 30 de voluntari ai Centrului, dintr-un total ce depaseste 100, au fost de acord sa participe in nou implementatul proiect „Tineret in Actiune”. Acesta are ca scop ajutarea tinerilor care se afla in Centrul de Reeducare de la Gaesti.
Primul pas pentru atingerea acestui tel a fost intalnirea cu cei pe care vrem sa-i reabilitam. 15 voluntari impreuna cu Vladut Andreescu am plecat spre Gaesti cu gandiri inca neclare in legatura cu firea persoanelor pe care le vom gasi in acel spatiu. Eram tematori, curiosi, dar nu in ultimul rand increzatori. Pentru ca un musafir duce intotdeauna un cadou gazdei, noi am pornit la drum cu o gramada de carti care urmau a fi daruite.
Odata ajunsi la Centrul de Reeducare, dupa controalele obisnuite, am fost intampinati de domnul Florin Ispas, purtator de cuvant , care ne-a poftit in cancelaria scolii din cadrul incintei. Alaturandu-ni-se si domnul director adjunct Adrian Vulpescu a fost pornita o discutie cu privire la copiii care se afla in acel loc nepotrivit varstei lor. Conditiile in care dorm, mananca, invata si isi petrec timpul liber au fost descrise de catre cei doi reprezentanti ai institutiei ca fiind tipice unui adolescent. Aceleasi cuvinte au fost folosite si pentru a prezenta pasiunile lor in comparatie cu ale noastre, ale ceilorlalti.
In incheierea discutiei am fost invitati sa vizitam Centrul de Reeducare, inainte de a ne intalni cu cei cu care vom colabora. Prima data am poposit cu totii in pavilionul destinat fetelor. Am avut posibilitatea sa vedem camerelor in care stau, dar si restul salilor special amenajate pentru ele. Unul din punctele de atractie in acel spatiu a fost salonul de coafura. Intreg grupul a ramas impresionat la vederea acelei sali.
Discutiile purtate apoi cu fetele s-au desfasurat intr-o atmosfera relaxata si de voie buna. Am aflat ca erau venite de pe intreg terioriul tarii, fiind singurul centru de reeducare pentru fete din Romania. In afara conversatiilor purtate, am ramas si cu amintiri fizice ale acestei intalniri, cateva poze ale noastre impreuna cu ele. La plecare am fost anuntati ca suntem asteptati pentru o a doua vizita.
Plecand spre terenul de fotbal, unde baietii iti petreceau dupa-amiaza, cu totii eram curiosi ce urmeaza sa mai vedem si sa mai aflam. Insotiti de un grup de 5 tineri care erau nevoiti sa stea in centrul de reeducare, ne-am adunat intr-un parculet pentru a discuta despre proiectul pe care urmeaza sa-l derulam impreuna. Reactiile au fost dintre cele mai diverse, de la bucurie, pana la refuz. Tocmai din aceasta cauza am hotarat sa desfasuram cateva activitati interactive. Au fost organizate jocuri pentru a ne simti mai relaxati si pentru a ne cunoaste. Fiecare a putut sa spuna cateva cuvinte despre el, pentru ca ceilalti sa afle cum este el cu adevarat, in scopul de a deveni o echipa adevarata. Cu totii am fost de acord ca ne-am simtit bine in compania celorlalti si ca este necesara o a doua vizita de „cunoastere”, motivul fiind si neparticiparea tuturor celor implicati in proiect [doar 15 voluntari ai Centrului Europe Direct din 30 si doar 5 detinuti din 12]. De comun acord am stabilit ca urmatoarea intalnire sa aiba loc la Targoviste, cei de la Centrul de Reeducare Gaesti intorcandu-ne astfel vizita.
In asteptarea viitoarei intalniri, ne-am despartit gandindu-ne cu totii ce va urma si care va fi finalitatea acestei colaborari.
Oana Stefanescu
===========================================
DATA SI ORA: 8 - 11 septembrie, ora 11- 19
DENUMIRE EVENIMENT: Campanie stradala de informare europeana si de promovare a Centrului EUROPE DIRECT Targoviste
TIPUL EVENIMENTULUI: sesiune de informare
MODULUL: 1, activitatea 49
OCUL DE DESFASURARE: Parcul Mitropoliei situat în centrul orasului Targoviste
NUMAR PARTICIPANTI: aproximativ 2000 de cetateni ai judetului Dambovita
MATERIALE DISTRIBUITE: brosuri, pliante. DVD-uri cu filme de scut metraj pe teme referitoare la protectia mediului, brosura si DVD-ul ”Europa de acasa : istorie si traditii pe Valea Ialomitei” , DVD-ul Targoviste oras european, etc.
GRUPUL TINTA: cetateni ai judetului Dambovita.
MESAJE DE COMUNICARE: Prin EUROPE DIRECT Targoviste – EUROPA DIRECT LA TINE!
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: În perioada 8-11 septembrie, în cadrul manifestarilor organizate cu ocazia Zilelor Orasului, voluntarii centrului EUROPE DIRECT Targoviste împreuna cu managerul lor, Vladut Andreescu, au desfasurat o campanie de informare europeana si de promovare a centrului mentionat, adresata locuitorilor municipiului si cetatenilor judetului Dambovita.
Toti cei care au trecut pe la standul Bibliotecii Judetene „Ion Heliade Radulescu” Dambovita în cadrul careia activeaza centrul au primit atat informatii despre activitatea EUROPE DIRECT, cat si materiale informative realizate de voluntari sau primite gratuit de la Comisia Europeana. Tipariturile au starnit curiozitatea cetatenilor, mai ales pentru ca au acoperit mai multe domenii de interes: locuri de munca în Uniunea Europeana, accesul catre mediul rural, contactarea Institutiilor Uniunii Europene, cunoasterea traditiilor si a istoriei judetului Dambovita s.a.
Tinerii i-au invitat pe toti cei dornici sa afle mai multe la sediul centrului, unde vor putea accesa aceste noutati si prin intermediul calculatoarelor conectate la Internet cu care a fost dotata Biblioteca Judeteana prin programulEUROPE DIRECT sau primite prin programul Biblionet. Totodata, au fost completate chestionare.
Dupa luni de munca si creatie, voluntarii au avut ocazia sa inaugureze panoul publicitar EUROPE DIRECT Targoviste, panou care s-a dovedit a fi centrul atentiei celor mai mici dintre cetatenii europeni ai judetului nostru.
Echipa EUROPE DIRECT multumeste tuturor celor care au vizitat standul si spera ca informatiile primite le vor fi de folos tuturor si va asteapta la sediul sau din Targoviste, strada Stelea, nr. 2, dupa urmatorul program luni, miercuri, joi si vineri: 8 – 16, marti 11 – 19.

==========================================
DATA SI ORA: 3 septembrie, ora 9.30
DENUMIRE EVENIMENT: Ora de informare europeana ”Tineret în actiune”. Concurs pe teme europene Pucioasa-Romania-Europa.
TIPUL EVENIMENTULUI: sesiune de informare si concurs
MODULUL: 1, activitatea 48
LOCUL DE DESFASURARE: Biblioteca oraseneasca ”Gh. N Costescu” Pucioasa, judetul Dambovita si Centrul Cultural Pucioasa
NUMAR PARTICIPANTI: 30 persoane + 200 persoane la concurs
MATERIALE DISTRIBUITE: brosuri, pliante. DVD-uri cu filme de scut metraj pe teme referitoare la protectia mediului, brosura si DVD-ul ”Europa de acasa : istorie si traditii pe Valea Ialomitei” etc.
GRUPUL TINTA: cetateni ai judetului Dambovita, utilizatori ai bibliotecii mai susmentionate
MESAJE DE COMUNICARE: Fii Tanar în Actiune ! Sa cunoastem institutiile UE !
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: În perioada 3- 6 septembrie, orasul Pucioasa a îmbracat straie de sarbatoare. Cu ocazia sarbatoririi zilelor orasului au avut loc o serie de manifestari care au adus mica asezare în centrul atentiei.
Deschiderea oficiala a „balului toamnei” a fost marcata asa cum se cuvine în cadrul punctului de informare europeana care functioneaza în interiorul Bibliotecii Orasenesti „Ghe. N. Costescu”. Aici, în prezenta unor oaspeti de seama, s-a dat startul programului Biblionet, program menit sa atraga publicul larg în institutie.
Locul a fost dotat cu calculatoare de ultima generatie, conectate la Internet, astfel încat si cei care nu au un PC propriu sa poata avea acces la informatii din orice domeniu. Gazda evenimentului a fost bibliotecara Luminita Gogioiu, cea care îi asteapta pe toti cei interesati sa foloseasca noile echipamente.
Invitatii speciali ai evenimentului au fost voluntarii centrului EUROPE DIRECT Targoviste, alaturi de managerul lor, Vladut Andreescu, si de un voluntar de la Corpul Pacii Romania. Coordonatorul centrului a declarat ca acesta este un pas important pentru locuitorii Pucioasei, întrucat de fiecare data cand vor avea nevoie de materiale informative pe teme europene, le vor putea accesa liber si cineva format profesional pentru aceasta le va sta la dispozitie pentru a-i îndruma.
Dupa inaugurare, voluntarii au pregatit si un concurs intitulat ,,Pucioasa- Romania- Europa’’, în cadrul caruia participantii care au raspuns corect la întrebari cu tematica europeana au primit premii constand în carti si materiale informative. Totul a culminat cu un spectacol oferit de catre elevii scolilor nr.1 si 4, ai Colegiului National ,, Nicolae Titulescu” si cei ai Clubului Copiilor ,, Nicolae Mateescu”.
Lansarea Biblionet la Pucioasa reprezinta un factor important atat pentru activitatea viitoare a Bibliotecii, cat si pentru cititori, cei care vor beneficia de avantajele programului. Sa le uram success!
==========================================

DATA SI ORA: 1 septembrie, ora 11.00
DENUMIRE EVENIMENT: Ora de infornmare europeana ”Tineret in actiune” – Dambovita – tineri in lupta impotriva excluziunii sociale.
TIPUL EVENIMENTULUI: sesiune de informare
MODULUL: 1, activitatea 47
LOCUL DE DESFASURARE: Biblioteca comunala ”Capitan Andreescu” Ulmi, judetul Dambovita
NUMAR PARTICIPANTI: 30 persoane
MATERIALE DISTRIBUITE: brosuri, pliante. DVD-uri cu filme de scut metraj pe teme referitoare la protectia mediului, brosura si DVD-ul ”Europa de acasa : istorie si traditii pe Valea Ialomitei” etc.
GRUPUL TINTA: 30 de copii si tineri
MESAJE DE COMUNICARE: Fii Tanar in Actiune !
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: Miercuri, 1 septembrie 2010, Biblioteca Comunala « Capitan Andreescu » Ulmi, a fost gazda primei activitati desfasurate in cadrul programului Tineret in Actiune, unde voluntarii Centrului EUROPE DIRECT Targoviste, respectiv ai proiectului Dambovita – Tineri voluntari in lupta impotriva excluziunii sociale, finantat prin programul Comisiei Europene ”Tineret in Actiune”, activitatea Initiative ale tinerilor au prezentat o ora de informare europeana in vederea includerii tinerilor cu oportunitati reduse in programe si proiecte de tineret. Activitatea a facut parte din programul scolii de vara « O altfel de vacanta » desfasurata de biblioteca mentionata. Cursantii scolii de vara au luat parte, pe tot parcursul vacantei, la un program de educatie nonformala , unde au imbinat utilul cu placutul, realizand : workshopuri, participand la jocuri de recreere, invatand poezii si arta origami.
La eveniment au fost prezenti voluntari ai Bibliotecii Comunale « Capitan Andreescu » Ulmi, dar si ai Bibliotecii Doicesti, respectiv Viisoara.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare