Biblionetul dambovitean, primii pasi...

Aceasta rubrica este dedicata inceputurilor pe plaiuri dambovitene a lungului periplu dedicat informatizarii electronice prin programul BIBLIONET. Mai jos veti gasi informatii referitoare la perioadele de inaugurare precum si mici descrieri ale activitatilor de deschidere.
============================================
NOTA:
Adresele de e-mail folosite in aceasta pagina au fost supuse unui test de reactie, raspuns, in perioada de 18.01.2011 - 19.01.2011 (in cazul in care un cititor doreste un prim contact prin aceasta modalitate - e-mailul). Rezultatele > aici <
Testul a fost facut de o terta persoana, Biblioteca Aurel Iordache Gaesti neavand nicio implicare in acesta nota.
============================================
Biblioteca Orasenesca “Ion Ghica “ Racari
Bibliotecar responsabil,DOBRE CATALINA

Va informam ca pe data de 01.08 2010, incepand cu ora 10.00, la sediul Bibliotecii Orasenesti ”ION GHICA “ Racari , va avea loc Infiintarea Punctului CIP ( CALCULATOARE CU INTERNET PENTRU PUBLIC ) din cadru bibliotecii .Va asteptam sa ne fiti alaturi la infaptuirea acestui eveniment special din localitatea noastra .Vom avea parte de spectacole inedite , de furnizare de informatii referitoare la Programul “ BIBLIONET –LUMEA IN BIBLIOTECA MEA “ si bineinteles vom acorda interviurile necesare publicarii acestui eveniment important .

Va multumim si va asiguram de intreaga noastra consideratie !
===========================================
BIBLIOTECA”ION CIORANESCU” MOROENI
Str.Principala, nr.186, Tel. 0722161908,cod 137310
e-mail: biblioteca_moroeni@yahoo.com
BIBLIOTECAR Daniela DICU

“INAUGURAREA CALCULATOARELOR CU INTERNET PENTRU PUBLIC”

Biblioteca „Ion Cioranescu” Moroeni lanseaza in data de 8 octombrie 2010, orele 10,00 noul serviciu: calculatoare cu acces gratuit la Internet pentru public prin Programul National “Biblionet – lumea în biblioteca mea”.
Începând cu aceasta data, ceta?enii localitatii Moroeni si nu numai, vor putea utiliza serviciile moderne ale Bibliotecii „Ion Cioranescu” servicii ce vor asigura accesul gratuit la Internet în cadrul Programului “Biblionet – lumea în biblioteca mea”.
La acest eveniment deosebit vor participa oficialitati, mass media locala, precum si bibliotecari din localitatile invecinate, elevi, studeti, profesori, utilizatori ai bibliotecii. Doritorii vor putea testa echipamentele cu ajutorul bibliotecarului .
===========================================
Biblioteca „ Vasile Voiculescu” Bezdead
Com.Bezdead, nr.1568,jud.Dambovita
Telefon:0245663145
E-mail: biblioteca_bezdead@yahoo.com

FISA EVENIMENT
DATA SI ORA : 21 septembrie 2010 ,ora 10.00
DENUMIRE EVENIMENT : Inaugurare Program ”Biblionet – lumea în biblioteca mea!”
TIPUL SI NUMARUL EVENIMENTULUI : divertisment, activitatea nr. 16
LOCUL DE DESFASURARE : incinta Bibliotecii Comunale “Vasile Voiculescu” Bezdead
NUMAR PARTICIPANTI : 50 persoane
MATERIALE DISTRIBUITE : invitatii, pliante, bro?uri, fluturasi de promovare a noilor servicii oferite de biblioteca, program etc
GRUPUL TINTA : - direct 4000 de cetateni ai comunei Bezdead, elevi si cadre didactice, publicul larg.
- indirect persoanele care se afla în tranzit prin localitate
MESAJE DE COMUNICARE: „Liberul acces la informare”. „Biblioteca in serviciul cetateanului” etc.
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: Biblioteca comunala „Vasile Voiculescu” Bezdead este una din bibliotecile publice din judetul Dâmbovita inclusa în Programul National „Biblionet – lumea în biblioteca mea”. Domnul primar al localitatii deschide Zilele bibliotecii cu un cuvânt de bun venit la inaugurarea calculatoarelor cu internet gratuit pentru public achizitionate prin Programul „BIBLIONET – Lumea în biblioteca mea”. Adresându-se celor 50 de participanti (elevi, cadre didactice, scriitori, utilizatori ai bibliotecii, invitati), domnul Vladut Andreescu - manager EUROPE DIRECT Târgoviste, coordonator program Biblionet în judetul Dambovita – transmite atât mesajul doamnei Carmen Vadan - director al Bibliotecii Judetene „Ion Heliade Radulescu” Dâmbovita, cât si gândurile sale legate de aniversarea a 85 de ani de lectura publica in comuna Bezdead. Scriitorii: Victor Davidoiu, Aurelian Chivu, Dumitru Copil, Vasile Lupasc, Arabela si Paul Nenciu au prezentat lucrarile lor despre marii oameni de cultura si istorie ai neamului românesc, scriitorii Mihai Eminescu, Vasile Voiculescu si domnitorul Vlad Tepes. S-au lansat cartile: « MONA » de Victor Davidoiu : Editura Bibliotheca, 2010; « FOCUL ASPIRATIILOR ÎNALTE » de Victor Davidoiu : Editura Bibliotheca, 2010; « RASTIGNIT ÎNTRE CRUCI » de Vasile Lupasc: Editura Cetatea de Scaun, 2010. Montajul literar-artistic: « Vasile Voiculescu » a fost sustinut de elevii Scolii „Grigore Radulescu” – structura „Vasile Voiculescu” Bezdead indrumator fiind învatator Ion Tanase. Eleva Ioana-Cosmina Avanu a realizat o prezentare „Ion Emil Lungeanu – pictor si poet”.
===========================================
BIBLIOTECA MUNICIPALA MORENI
Str. Cpt. Pantea Ion nr. 13, bl. P, parter, Moreni, Dambovita
Tel. 0245.666.704; E-mail: morenibiblioteca@yahoo.com

FISA EVENIMENT
DATA SI ORA: 9 Septembrie 2010, ora 11.00
DENUMIRE EVENIMENT: Inaugurare Program “Biblionet – lumea in
biblioteca mea!”
TIPUL SI NUMARUL EVENIMENTULUI: social, de informare; activitatea nr. 14
LOCUL DE DESFASURARE: Biblioteca Municipala Moreni
NUMAR DE PARTICIPANTI: 30 persoane
MATERIALE DISTRIBUITE: afise, pliante, invitatii
GRUPUL TINTA: -direct locuitorii municipiului Moreni, utilizatori ai bibliotecii,
elevi si cadre didactice
- indirect persoane aflate in tranzit prin localitate
MESAJE DE COMUNICARE: “Biblionet – valoare pentru comunitate”, “Avem
liber acces la informatie”
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: Joi, 9 septembrie a. c. Biblioteca Municipala Moreni a fost gazda lansarii Programului “Biblionet – lumea in biblioteca mea. La eveniment au participat invitati precum managerul centrului Europe Direct Targoviste, Vladut Andreescu insotit de cativa voluntari. Dupa mesajul de deschidere si bun venit adresat invitatilor, de catre bibliotecarul responsabil Diana-Ancuta Beldiman, a luat cuvantul coordonatorul Centrului European, Vladut Andreescu care a vorbit despre beneficiile imense, pe care le aduce programul Biblionet in viata profesionala , particulara a locuitorilor municipiului Moreni, in cresterea calitatii vietii in general. In cadrul programului, biblioteca a fost dotata cu calculatoare de ultima generatie conectate la Internet care acum isi asteapta utilizatorii. Evenimentul s-a incheiat cu taierea panglicii inaugurale de catre bibliotecarul responsabil si managerul centrului EUROPE DIRECT Targoviste.
===========================================
BIBLIOTECA “ ION HELIADE RADULESCU ”
DÂMBOVITA
Târgoviste, str.Stelea , nr.2
Tel.: 0345100581;
Fax.: 0345100582;
E—mail: office@edtargoviste.ro;
www.edtargoviste.ro

FISA EVENIMENT
DATA SI ORA: 10 septembrie, ora 11.00
DENUMIRE EVENIMENT: Ora de informare europeana ”Liberul acces la informatii”
TIPUL EVENIMENTULUI: sesiune de informare
MODULUL: 1, activitatea 50
LOCUL DE DESFASURARE: Biblioteca Judeteana ”Ion Heliade Radulescu” Dâmbovita
NUMAR PARTICIPANTI: 20 persoane
MATERIALE DISTRIBUITE: brosuri, pliante. DVD-uri cu filme de scut metraj pe teme referitoare la protectia mediului, brosura si DVD-ul ”Europa de acasa : istorie si traditii pe Valea Ialomitei”, DVD-ul Târgoviste oras european, etc.
GRUPUL TINTA: cetatenii judetului Dâmbovita
MESAJE DE COMUNICARE: Avem dreptul la informatie !
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: Ziua de 10 septembrie reprezinta un nou început pentru Biblioteca Judeteana Dâmbovita. Dupa îndelungatele eforturi ale metodistului Vladut Andreescu, programul Biblionet a fost lansat si în institutia sus-amintita.
Biblionet presupune dotarea bibliotecilor publice cu calculatoare conectate la Internet, astfel încât informatia sa fie accesibila si rapida. Fiind în acelasi timp si managerul centrului Europe Direct Târgoviste, Vladut Andreescu a declarat ca implementarea programului este un pas important pentru Biblioteca Judeteana. Asta deoarece toti cei interesati de noutati privind activitatea si politicile Uniunii Europene sunt acum la un click distan?a de acestea. Tot ce trebuie sa faca este sa vina si sa ceara sprijinul personalului bine instruit al institutiei.
Lansarea s-a bucurat de prezenta unor oaspeti de seama, cum ar fi Paul Baran si Scot Andresen, directorii programului, iar din partea Consiliului Judetean Dâmbovita, secretarul Ivan Vasile Ivanoff. Beneficiind de o asemenea asistenta, noile echipamente trebuiau testate, asa ca s-a realizat o video-conferinta la care au participat colegi bibliotecari din Craiova, respectiv Vâlcea. Acestea le-au urat succes colegilor lor prin intermediul camerei web.
Paul Baran, directorul Biblionet pentru România, a declarat ca acesta reprezinta viitorul, întrucât Internetul anuleaza distantele dintre oameni, iar comunicarea se face mult mai rapid. El s-a adresat astfel atât tinerilor voluntari din echipa Europe Direct Târgoviste, prezenti la eveniment ca sa-si sustina managerul, voluntarilor de la punctul de informare europeana din comuna Ulmi, care au participat alaturi de bibliotecara Letitia-Ileana Guta si tuturor celorlalti invitati.
De acum înainte, târgovistenii au un loc unde pot accesa gratuit si mai rapid decât pe alte cai informatii de orice natura, chiar daca nu au un calculator personal sau nu au timpul necesar lecturarii unei carti. Noile servicii de biblioteca vor spori numarul de utilizatori, chiar daca aici nu este la fel de amuzant ca la Internet Cafe...
===========================================
BIBLIOTECA COMUNALA GURA OCNITEI
Comuna Gura Ocnitei, str.Principala, nr.114,
Jud.Dambovita, cod 137240
Tel./Fax. 0245/673260; 0724587449
E-mail: bibcomgo@yahoo.com;
Web : bibliotecaguraocnitei8.blogspot.com

FISA EVENIMENT
DATA SI ORA: 22 septembrie 2010,ora 11.00;
DENUMIRE EVENIMENT: Inaugurare Program ”Biblionet – lumea in biblioteca mea!”;
TIPUL SI NUMARUL EVENIMENTULUI: ‚Sesiune de informare’, activitatea nr. 9 ;
LOCUL DE DESFASURARE: incinta Bibliotecii Comunale Gura Ocnitei;
NUMAR PARTICIPANTI: 40 persoane;
MATERIALE DISTRIBUITE: invitatii, pliante, brosuri, fluturasi de promovare a noilor servicii oferite de biblioteca, etc.;
GRUPUL TINTA: - direct 8000 de cetateni ai comunei Gura Ocnitei, elevi, cadre didactice si publicul larg.;
- indirect persoane care se aflau in tranzit prin localitate;
MESAJE DE COMUNICARE: „Avem dreptul la informatie!”;
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII: Biblioteca Comunala Gura Ocnitei este una din bibliotecile publice din judetul Dambovita inclusa in Programul National „Biblionet – lumea in biblioteca mea”.
Biblionet presupune dotarea bibliotecilor publice cu calculatoare conectate la Internet, astfel incat informatia sa fie accesibila si rapida.

Inaugurarea Programului s-a bucurat de prezenta unor oaspeti de seama, cum ar fi d-na Carmen Vadan, director la Biblioteca Judeteana „I.H.Radulescu” Dambovita, domnul Vladut Andreescu - managerul centrului EUROPE DIRECT Targoviste si coordonatorul Programului Biblionet, si domnul Szocs Jozsef, reprezentant IREX.
Domnul viceprimar Nita Mihai deschide activitatea cu un cuvant de bun venit, dupa care Steliana Mitoi, bibliotecar la Biblioteca Comunala Gura Ocnitei a prezentat istoricul bibliotecii, apoi a luat cuvantul d-na Carmen Vadan si domnul Szocs Jozsef, reprezentantul IREX care a vorbit despre calculatoarele cu Internet gratuit pentru public achizitionate prin Programul „BIBLIONET – Lumea in biblioteca mea”.
Ca invitati au fost prezenti si colegii din Primaria Gura Ocnitei, consilieri locali, utilizatori ai bibliotecii (o parte dintre ei au fost premiati de catre bibliotecara) si elevi de la ?coala Generala de Arte si Meserii Gura Ocnitei insotiti de catre d-na profesoara Coman Claudia.
Le multumim tuturor pentru prezenta. Inaugurarea centrului CIP (Calculatoare cu Internet pentru Public) reprezinta un factor important pentru comunitatea noastra care va putea beneficia de avantajele Programului BIBLIONET.
Va asteptam in biblioteca noastra si cu aceasta ocazie va spunem succes la tot ce este nou!
===========================================
BIBLIOTECA COMUNALA”DRAGOMIR IORGULESCU “
VALENI DAMBOVITA,JUD.D-TA
TEL/FAX 0245/243320 ;0245/243317

FISA EVENIMENT
DATA : 15.10.2010: ORA10,00
LOCUL DESFASURARII : BIBLIOTECA COMUNALA „DRAGOMIR IORGULESCU”
DENUMIREA ACTIVITATII :Inaugurarea CIP;BIBLIONET-„LUMEA IN BIBLIOTECA MEA”
MESAJUL TRANSMIS :BIBLIOTECA –„Locul unde se gaseste cu SIGURANTA orice informatie si unde te simti in SIGURANTA”.
GRUPUL TINTA :direct locuitorii satelor Valeni si Mesteacan, elevi, studenti, cadre didactice, pensionari, someri, etc.si indirect cei care sunt in tranzit prin localitate.
NUMAR DE PARTICIPANTI : 40 PERSOANE
DESCRIEREA ACTIVITATII:
Activitatea a fost deschisa de bibliotecar Oprescu Aurora ce a transmis un „Bine ati venit „ la Valeni Dta si a prezentat pe scurt scopul activitatii , acela de inaugurare a programului Biblionet.A urmat cuvantul d-nului primar Lungu Gheorghe care si-a exprimat gandurile bune fata de faptul ca la Valeni D-ta s-a reusit acest program pentru obtinerea de informatii utile intr-un timp util.D-nul director al Scolii Generale „Iosif Gabrea” Valeni D-ta , a tinut sa sublinieze rolul important pe care il are colaborarea scolii cu biblioteca.Din partea Bibliotecii Judetene „Ion Heliade Radulescu , a luat cuvantul d-nul Vladut Andreescu , care a transmit cateva mesaje deosebite care au ca menire sa sublinieze ca numai printr-o colaborare intre institutii se pot realiza lucruri frumoase si durabile in timp.
Activitatea a continuat printr-o prezentare power point (realizata cu sprijinul d-nului prof. Manda Laurentiu ) –o retrospectiva a bibliotecii comunale , in trecut , prezent si viitor , unde s-a subliniat rolul „Biblionetului „in viata utilizatorului.Aceasta prezentare a fost facuta de bibliotecar Oprescu Aurora.
A urmat un mesaj transmis de d-na inv. Nicorescu Rozalia din partea Scolii Mesteacan dupa care a avut loc un scrt program artistic realizat de elevi ai Scolii Valeni si Mesteacan ,sub indrumarea inv. Gheorghe Marcel,inv. Iosif Alina , care au avut ca teme : „toamna „ si „cartea”, deasemeni d-na inv. Nicorescu Rozalia a pregatit un scurt moment „Greerele si Furnica”.
D-nul Oprescu Iosif , scriitor si a facut o prezentare a celor 8 carti scrise , carti care au fost donate si bibliotecii comunale.
Activitatea s-a incheiat printr-un mesaj transmis de d-na bibliotecar BELBE FLORENTINA de la biblioteca comunala Voinesti.
============================================
ROMANIA BIBLIOTECA COMUNALA
JUDETUL DAMBOVITA PERSINARI
STRADA PRINCIPALA TEL.0245684618/0735197523
COD POSTAL 137498 FAX.0245684618
E-MAIL bibliotecapersinari@yahoo.com
BIBLIOTECAR IONELA PETRISOR


Informatie de presa

- INAUGURAREA CENTRULUI CU INTERNET PENTRU PUBLIC -

Biblioteca Comunala Persinari, va asteapta cu un nou serviciu: calculatoare cu acces gratuit la internet pentru public prin Programul National Biblionet – lumea în biblioteca mea.

Începând din data de 18 octombrie 2010, cetatenii comunei noastre vor putea utiliza serviciile moderne ale bibliotecii publice din localitatea Persinari, care vor asigura acces gratuit la Internet. Retelele din interiorul bibliotecilor vor fi wireless, astfel încât utilizatorii vor avea posibilitatea de a-si conecta laptop-ul personal si accesa Internet-ul gratuit.
Luni,18 octombrie 2010, la ora 11:00 ,va avea loc inaugurarea acestui nou centru în cadrul bibliotecii comunale Persinari , judetul Dâmbovita, în prezenta oficialitatilor locale. Vor fi prezenti, de asemenea, bibliotecari de la bibliotecile comunale din zona, profesori ai scolii Generale cu clasele I-VIII Persinari,elevi si utilizatori ai bibliotecii. Cei prezensi vor putea testa echipamentele în prezenta bibliotecarului.
===========================================
BIBLIOTECA COMUNALA
DRAGODANA
Jud.Dambovita, cod 137200
Tel. 0766205689
E-mail: bibliotecadragodana@yahoo.com
http://bibliotecarezista.blogspot.com
Bibliotecar: Gabriela ChivulescuFISA EVENIMENT
DATA SI ORA : 20 octombrie 2010,ora 11.00
DENUMIRE EVENIMENT : Inaugurare program Biblionet–lumea în biblioteca mea
TIPUL EVENIMENTULUI : divertisment
LOCUL DE DESFASURARE : Primaria comunei Dragodana, Biblioteca Comunala
NUMAR PARTICIPANTI : 80 persoane
MATERIALE DISTRIBUITE: invitatii, mape de prezentare, afise de promovare a evenimentului, fluturasi de promovare a noilor servicii oferite de biblioteca, program
GRUPUL TINTA:
- direct 7000 de cetateni ai comunei Dragodana, elevi, cadre didactice, publicul larg
-indirect persoanele care se afla în tranzit prin localitate
MESAJE DE COMUNICARE: „Internet pentru toti”, „Informatia înseamna cunoastere, cunoasterea înseamna putere”,„Liberul acces la informare”. „Biblioteca in serviciul cetateanului” etc.
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII:
Biblioteca comunala Dragodana este una dintre cele 20 de biblioteci publice din judetul Dâmbovita incluse în Programul National „Biblionet – lumea în biblioteca mea”.
Bibliotecarul deschide activitatea cu un cuvânt de bun venit la inaugurarea centrului cu calculatoare- Internet gratuit pentru public achizitionate prin Programul „BIBLIONET – Lumea în biblioteca mea”.
Adresându-se celor aproximativ 80 de participanti (elevi, cadre didactice, membri ai Consiliului Local, utilizatori ai bibliotecii, invitati), primarul comunei, doamna Carmen Vadan, director al Bibliotecii Judetene „Ion Heliade Radulescu” Dâmbovita, primarul comunei- d. Marin Voinescu, domnul Vladut Andreescu - manager EUROPE DIRECT Târgoviste, coordonator program Biblionet în judetul Dambovita – transmit mesajele dumnealor despre importanta implementarii acestui program.
Membrii cenaclului Primavara prezinta un program artistic cu muzica, poezie, teatru si dans.
Dupa o scurta vizita la biblioteca, la centrul Biblionet, activitatea se încheie cu o dezbatere referitoare la importanta lecturii si a informatiei în viata noastra, dezbatere la care au luat parte cadre didactice si elevi de la scolile din comuna, alaturi de alti invitati.
===========================================
BIBLIOTECA „Nicolae Neagu” DOICESTI
Str. C-tin Brancoveanu, nr.379, jud. Dambovita
Tel.: o729843379 fax: 227506
bibliotecadoicesti@yahoo.com


FISA EVENIMENT
DATA SI ORA : 29.X- 2010,Ora 11:00
DENUMIRE EVENIMENT :Inaugurare Program ”Biblionet – lumea în biblioteca mea!”
TIPUL EVENIMENTULUI :sesiune de informare
LOCUL DE DESFASURARE :Biblioteca “Nicolae Neagu”Doicesti
NUMAR PARTICIPANTI :70 persoane
MATERIALE DISTRIBUITE :AFISE, FLUTURASI, BROSURI , PLIANTE ,INVITATII
GRUPUL TINTA :membrii comunitatii
MESAJUL DE COMUNICARE: „Biblioteca in slujba comunitatii – Un om informat = un om puternic”
SCURTA DESCRIERE A EVENIMENTULUI :
Ziua de 29 octombrie reprezinta un nou început pentru biblioteca “Nicolae Neagu”Doicesti,este ziua in care biblioteca inaugureaza un nou serviciu “Calculatoare cu Internet pentru public”, dar este si ziua in care intreaga omenire sarbatoreste “ Ziua Internationala a Internetului”.
Startul a fost dat de catre bibliotecarul Gabriela Cristea , moment in care a avut loc prezentarea invitatilor care au luat parte la acest eveniment important pentru localitatea noastra si anume: D-na Carmen Vadan, dir.Biblioteca I.H.Radulescu Targoviste; d-l Mircea Ismail, primarul localitatii; d-l Nicolae Rizea,viceprimarul localitatii; d-l Florent Mocanu,dir. Gazeta Munteniei;d-l Bogdan Muraru, preot;bliotecari ai judetului Dambovita, consilieri locali, cadre didactice, elevi , utilizatori ai bibliotecii , voluntari ai bibliotecii , membrii ai comunitatii.
Momentul a fost urmat de o slujba religioasa pentru sfintirea noului sediu, oficiata de preotul Bogdan Muraru, dupa care d-l primar impreuna cu d-na Carmen Vadan au taiat panglica,inaugurand astfel noua locatie.
Adresându-se celor aproximativ 70 de participanti (elevi, cadre didactice, membri ai Consiliului Local, utilizatori ai bibliotecii, invitati), primarul comunei, doamna Carmen Vadan, d-l Florent Mocanu,preotul Bogdan Muraru – transmit mesajele dumnealor despre importanta implementarii acestui program, dupa care bibliotecarul Gabriela Cristea vorbeste despre semnificatia zilei de 29 octombrie pe plan mondial si lanseaza concursul „Cel mai bun referat realizat cu ajutorul Internetului”, concurs care a avut ca tema „Poluarea – O problema a secolului nostru”. Au participat 4 elevi,castigatorul fiind...
Mesajul Debohrei Jacobs a fost ascultat cu mare atentie de cei prezenti moment dupa care a urmat un program artistic prezentat de prescolarii Gr.nr.2 ,elevii Sc.Nr.1 ,voluntarii bibliotecii “Nicolae Neagu”Doicesti. Totul s-a incheiat intr-o atmosfera de sarbatoare.
============================================
BIBLIOTECA ORASENEASCA "AUREL IORDACHE" GAESTI
Str.Cuza Voda,nr.4A,cod 135200
Telefon :0040245712307,
E-mail :bibliotecagaesti@yahoo.com
Web :bibliogaesti.ablog.ro

FISA EVENIMENT
DATA SI ORA:2 NOIEMBRIE 2010, ORA 1200
DENUMIRE EVENIMENT:Inaugurare CIP ”Biblionet-lumea în biblioteca mea”
TIPUL SI NUMARUL EVENIMENTULUI: social, informativ, de popularizare; 22
LOCUL DE DESFASURARE:Biblioteca Oraseneasca ”Aurel Iordache” Gaesti, jud. Dâmbovita
NUMAR DE PARTICIPANTI: 40
MATERIALE DISTRIBUITE:afise, invitatii, brosuri, programe, mape de prezentare
GRUPUL TINTA-direct:locuitori ai orasului Gaesti
-indirect:persoane aflate în tranzit prin orasul Gaesti
MESAJE DE COMUNICARE:”Biblioteca ieri-azi-mâine”; ”Internetul- o fereastra catre lume”; ”Biblionet- lumea în biblioteca mea”
SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII
Marti 2 noiembrie 2010, Biblioteca Oraseneasca ”Aurel Iordache” Gaesti a inaugurat cu sprijinul Primariei Gaesti, a Scolii nr.6 ”Serban Cioculescu” si a Bibliotecii Judetene”Ion Heliade Radulescu” serviciul CIP-calculatoare cu acces gratuit la internet pentru public.
Bibliotecarul responsabil Valentina Tufescu a rostit cuvântul de deschidere facând o paralela între biblioteca de ieri si cea din zilele noastre. Au urmat alocutiunile domnului viceprimar Grigore Gheorghe,a doamnei Lucia Uta, director al Casei de Cultura ”Dumitru Stanciu” Gaesti si a domnului Florent Mocanu, director al ziarului ”Cronica Munteniei” si corespondent al postului de radio Antena Satelor. Domnul Vladut Andreescu, metodist la Biblioteca Judeteana si initiatorul Programului ”Biblionet-lumea în biblioteca mea” pentru Jud. Dâmbovita, a vorbit despre implementarea acestui program în bibliotecile din tara si din judetul nostru, despre importanta acestui serviciu pentru orasul Gaesti si despre oportunitatile pe care le ofera Internetul tuturor categoriilor sociale si de vârsta.
Din partea utilizatorilor serviciilor bibliotecii, Cristi Georgescu de la Serviciul de Ajutor Maltez Gaesti, a facut o prezentare Power Point intitulata ”Internetul- o fereastra catre lume”.A urmat taierea panglicii în prezenta participantilor la eveniment si câtiva elevi din public au probat calculatoarele si echipamentele din dotare.
Deoarece pe 5 noiembrie 2010 se împlinesc 130 de ani de la nasterea marelui scriitor Mihail Sadoveanu, elevii de la Scoala nr.6”Serban Cioculescu” sub îndrumarea doamnei profesoare Monica Petcu au pus în scena un fragment din ”Hanul Ancutei” si au prezentat Power Point aspecte din opera sadoveniana.
=================================================
Biblioteca Comunala
„Capitan Andreescu” Ulmi


comunicat de presa

- INAUGURAREA CALCULATOARELOR CU INTERNET PENTRU PUBLIC -

Biblioteca Comunala „Capitan Andreescu” Ulmi, judetul Dambovita, pune la dispozitia locuitorilor comunei un nou serviciu: calculatoare cu acces gratuit la internet pentru public, prin Programul National Biblionet – lumea în biblioteca mea.
Prin acest program biblioteca va deveni spatiu primitor unde oamenii se pot întalni, informa si contribui la viata comunitatii.
Cetatenii pot utiliza serviciile moderne ale bibliotecii publice din localitatea Ulmi, care asigura acces gratuit la Internet în cadrul programului Biblionet – lumea în biblioteca mea.
Vineri, 3 decembrie 2010, la ora 10:00, se va inaugura acest nou serviciu. Activitatea va avea loc în sala de festivitati a Complexului cultural- administrativ Ulmi, în prezenta invitatilor de la Biblioteca Judeteana „Ion Heliade Radulescu”, a oficialitatilor locale şi a reprezentantilor mass-media. Vor fi prezenti, de asemenea, bibliotecari de la bibliotecile din zona, cadre didactice, elevi şi utilizatori ai bibliotecii.
Doritorii vor fi programati, instruiti pentru utilizarea echipamentelor şi li se va aduce la cunoştinta Regulamentul utilizatorului CIP.
=============================
Biblioteca Comunala „Manesti”
Str.Principala nr.1
Telefon:0245732011
Fax: 0245732159
E-mail: bmanesti@yahoo.com
Bibliotecar : Marin Georgeta-Maria

Comunicat de presa
- INAUGURAREA CALCULATOARELOR CU INTERNET PENTRU PUBLIC -
Biblioteca comunala Manesti ,judet Dambovita îşi deschide porţile cu un nou serviciu: calculatoare cu acces gratuit la internet pentru public prin Programul Naţional Biblionet – lumea în biblioteca mea.
Începând din data de 15 Decembrie 2010, cetăţenii vor putea utiliza serviciile moderne ale bibliotecii publice din localitatea Manesti, judet Dambovita, care vor asigura acces gratuit la Internet în cadrul programului Biblionet – lumea în biblioteca mea.
Miercuri 15 Decembrie 2010,la ora 10:00 se vor inaugura aceste noi servicii la biblioteca comunala Manesti, judeţul Dâmboviţa, în prezenţa oficialităţilor locale. Vor fi prezenţi, de asemenea, bibliotecari de la bibliotecile comunale de pe Valea Dambovitei ,elevi şi utilizatori ai bibliotecii, cadre didactice. Utilizatorii vor putea testa echipamentele cu ajutorul bibliotecarului prezent.
==============================
Biblioteca Oraseneasca Titu
Strada Garii, Nr.21
Telefon: 0245651392
Fax : 0245651097
E-mail : bibliotecatitu@yahoo.com
Bibliotecar: Nicoleta Grigorescu

Informatie de presa
Biblioteca Oraseneasca Titu, va asteapta cu un nou serviciu: calculatoare cu acces gratuit la internet pentru public prin Programul National BiblioNet – Lumea în biblioteca mea.
Începând din data de 17 decembrie 2010, cetatenii orasului vor putea utiliza serviciile moderne ale bibliotecii publice din localitatea Titu, care vor asigura acces gratuit la Internet. Retelele din interiorul bibliotecilor vor fi wireless, astfel încât utilizatorii vor avea posibilitatea de a-si conecta laptop-ul personal si accesa Internet-ul gratuit.
Vineri, 17 decembrie 2010, orele 10.00, va avea loc inaugurarea acestui nou centru în cadrul Bibliotecii Orasenesti Titu, judetul Dâmbovita, în prezenta invitatilor de la Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu, a oficialitatilor locale si a reprezentantilor mass-media. Vor fi prezenti, de asemenea, bibliotecari din cadrul Centrului Metodic Titu ,cadre didactice, elevi si utilizatori ai bibliotecii.
Dupa festivitate, doritorii vor putea testa echipamentele cu ajutorul bibliotecarului prezent.
==============================
BIBLIOTECA COMUNALA,,VASILE FLORESCU”VOINESTI
Comuna Voineeti, str.Principală, nr.145, Dâmbovita, cod 137525,
Tel. 0245679324;fax.O245679450
e-mail: bvoinesti@yahoo.com
Bibliotecar Belbe Florentina

FISA EVENIMENT


DATA SI ORA : 23 decembrie, ora 10.00
DENUMIRE EVENIMENT : Inaugurare Program ”Biblionet – lumea în biblioteca mea!”
TIPUL EVENIMENTULUI: internet si carte;
LOCUL DE DESFASURARE : Sala de Festivitatii a Caminului Cultural Voinesti;
NUMAR PARTICIPANTI : 100 persoane;
MATERIALE DISTRIBUITE : afise,invitatii,mape de prezentare si program;
GRUPUL TINTA : membrii comunitatii;
MESAJUL DE COMUNICARE:,, Biblionet, lumea mai aproape de toţi cetăţenii”.

SCURTA DESCRIERE A EVENIMENTULUI :
Astazi 23 decembrie 2010, la biblioteca comunala ,,Vasile Florescu” Voinesti a avut loc deschiderea oficiala a unui nou serviciu de biblioteca ,, CIP-ul “ (calculatoare cu internet pentru public )prin Programul National,,Biblionet-lumea in biblioteca mea”,dar si colindatul.
Gazda acestui eveniment memorabil, bibliotecara Belbe Florentina ,a dat startul cu urari de bun venit si prezentarea invitatilor , care au luat parte la acest eveniment important si anume: D-na Carmen Vadan, dir.Biblioteca I.H.Radulescu Targoviste; d-l Danut Gabriel Sandu, primarul localitatii; d-l Claudiu Popa,viceprimarul localitatii; d-l Vladut Andreescu manager EUROPE DIRECT Târgoviste si d-l Gheorghe Petrescu consilier local.
Domnul primar al localitatii deschide oficial activitatea cu un cuvânt de bun venit la inaugurarea calculatoarelor cu internet gratuit pentru public achizitionate prin Programul „BIBLIONET – Lumea în biblioteca mea”. Adresându-se celor 100 de participanti (elevi, studenti,cadre didactice, utilizatori ai bibliotecii si invitati),precum si un bun venit acasa d-nei Carmen Vadan fiica a comunei Voinesti.

Mesajul d-nei Carmen Vadan despre importanta implementarii acestui program si gandurile bune adresate fondatorilor acestui proiect au fost urmate de d-l Vladut Andreescu - manager EUROPE DIRECT Târgoviste, coordonator program Biblionet în judetul Dambovita – care a amintit de lucrurile minunate realizate in echipa. Urmatorul moment a fost prezentat de Andreea Honciu utilizator al bibliotecii cu lucrarea,,,Palatul cartilor:”.(…am aflat ce-i fericirea, am invatat sa zbor,…….palatul nostru are un nume drag,,Biblioteca”).

Un scurt istoric al comunei Voinesti cu o vasta incursiune in trecutul bibliotecii si al bibliotecarelor care si-au desfasurat activitatea in biblioteca comunala din Voinesti ,a fost prezentat de bibliotecara Belbe Florentina.

Activitatea sa incheiat intr-o atmosfera de sarbatoare,copii din Voinesti,membrii ansamblul folcloric ,,Datina Voinesteana”au primit dulciuri din partea d-l Bolbose Lorin sponsor,au cantat colinde si au dansat dansuri populare din zona munteniei.Tag-uri Technorati: , ,Comentarii

Draguta ideea de a computeriza aceasta tara, dupa scoli urmeaza bibliotecile, ma intreb dupa biblioteci ce urmeaza computerizat?
:d
de Ionut in data de 2010-12-17 01:36


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare